Op de parking, net aan de trap naar de ingang van de villa staat hij. De bittersinaasappel lijkt heel erg op een gewone sinaasappel maar heeft een andere smaak. Binnen enkele weken kunnen we de vruchten oogsten en maken we er  sinaasappelmarmelade van.

Recept voor sinaasappelmarmelade:

Voor ca. 2 liter marmelade:
1,5 kilo bittere sinaasappelen
2 citroenen
3 kilo suiker
4 liter water. 

reinig de sinaasappelen en de citroenen en snijd ze middendoor. Pers ze uit, verzamel de pitten en hou ze apart. Het sap en de pulp gaan in een grote pot.

Verwijder de velletjes die in de schillen zitten en doe ze samen met de pitten in een katoenen doek en bind het netjes dicht.

Snij de schillen in stukjes, doe die ook in de pan en giet er het water bij. leg ook het doekje met de velletjes en de pitten in de pan.

Laat het geheel zachtjes tot tweederde inkoken. Haal het katoenen doekje uit de pan, pers het sap er uit en giet het bij het mengsel.

Voeg per liter sap 750 gr suiker toe. Afhankelijk van je smaak kan je meer suiker toevoegen. Echt zoete marmelade krijg je met tot 1 kg suiker per liter sap. Breng het mengsel roerend opnieuw aan de kook en laat het inkoken tot de gewenste dikte. Je kan dat testen door een beetje sap op een lepeltje te laten afkoelen. 

Vooraleer de marmelade in de potten te doen laat je ze een beetje afkoelen: ze wordt dan wat dikker en de stukjes komen dan niet allemaal bovendrijven. Maak de pottendicht  en zet ze een kwartier omgekeerd. Na een paar weken kan ze beginnen eten …