De afstand van onze villa naar het Gentse centrum (Vrijdagmarkt) bedraagt ongeveer 3,5 km, tot aan de stadsrand (Dampoortstation) ongeveer 2 km. Perfect voor de fiets; bovendien kom je dan vlot in buurten waar minder of geen toeristen zijn en waar het toch schitterend is: St Pietersplein, Citadelpark, UG-Plantentuin, Zuidpark, Miljoenenkwartier, …. En Villa Emma bevindt zich tussen fietsknooppunt 26 en 73. Handig toch?

Villa Emma heeft een ruime afsluitbare fietsenberging. We bezitten 8 gewone fietsen (5 € per fiets per dag), een kinderfietsstoeltje (gratis) en een fietskar voor de kindjes (5€/dag).  Wie graag een dagtocht buiten Gent wil maken en liever niet hard trapt: we hebben 2 elektrische fietsen (20 € per fiets per dag ). Elke fiets is voorzien van een fietsslot. Gelet op de waarde van de elektrische fietsen, toch even meegeven dat als je de fiets kwijt raakt en je de sleutel van het fietsslot niet kan tonen (in dat geval is de fiets niet op slot gegaan!) je 300 € aangerekend krijgt.

Fietsers rijden op eigen verantwoordelijkheid en respecteren de wegcode. Indien de huurder inbreuk pleegt op bestaande wetgevingen en/of reglementeringen tijdens de huurperiode kan Villa Emma in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden.

Een ruim aanbod van fietsroutes is beschikbaar (Wij bevinden ons tussen knooppunt 26 en 73). We kunnen ook een lunchpakket klaarmaken als een dagtocht door de natuur rondom Gent op je programma staat.

Fietsers die hun eigen fiets hebben, kunnen bij eventuele pech ook gebruikmaken van onze herstelwerkplaats: materieel en materiaal staan ter beschikking. En wie natgeregend aankomt, kan zijn kleding bij ons laten drogen.

Voor fietsers die een meerdaagse tocht plannen bestaat de mogelijkheid om bagage naar de volgende overnachtingsplaats te brengen: zo heeft u geen gesleur … En uw wagen kan rustig op onze parkeerplaats blijven staan …

We werken samen met een aantal prachtige B&B’s in verschillende steden. Heel wat informatie over onze mogelijkheden tot meerdaagse fietstochten vind je hier: meerdaagse fietstochten