Het huis en de tuin waarin we wonen en leven hebben we geleend van onze kinderen … . We vinden ecologie erg belangrijk en proberen onze bijdrage te leveren aan het ecologisch verhaal. Een erkenning voor onze inspanningen is de toekenning van het Groene Sleutel Label. Hier vindt u onze MVO-beleidsverklaring.

Overal in de tuin groeien/bloeien bloemen waardoor heel wat bloemenminnende insecten in de tuin rondvliegen: bijen, vlinders, … . De lijsterbessen en de hulsten zorgen voor heel wat bessen. Vogels zijn er verzot op. En de eiken zorgen voor eikels die door de eekhoorns blijkbaar gewaardeerd worden.

Onder de grote rododendron vooraan in de tuin is een takkennest gemaakt dat een toevluchtsoord is voor “onze” egels. En vergeten we natuurlijk onze kippen niet! Kaaskorstjes worden er omgezet in eieren.

We hechten heel wat belang aan afvalbeheer: we proberen zo weinig mogelijk verpakkingsafval te produceren en wat composteerbaar is, gaat op onze composthoop. Het toch nog geproduceerde afval wordt gesorteerd en gescheiden opgehaald.

Onder de keuken bevindt zich een grote regenwaterput van 30 m3. Deze voorraad wordt onder meer gebruikt om de spoeling van de toiletten mee te verzorgen. De verlichting gebeurt met spaarlampen en LED’s. Elke kamer heeft een afzonderlijke temperatuurinstelling voor verwarming of koeling en ‘s nacht is een algemene nachtverlaging standaard ingesteld. Uiteraard kunnen gasten vragen om daar eventueel van af te wijken. Het verwarmingswater (in de zomer het koelwater) wordt onder meer met een warmtepomp aangemaakt  (RIELLO). We gebruiken ook 100% groene stroom van ECOPOWER

Op 16 juni 2021 2021 hebben we het Green Key-label ontvangen. Hierna vindt u een aantal belangrijke documenten: