We zijn open maar dienen echter een “corona-protocol” te volgen en dat betekent dat onze “pre-corona”-service iets gewijzigd is. Maar het blijft toch een belevenis! Hier vindt je een overzicht van onze coronamaatregelen.

Een verblijf van 3 nachten en meer = korting 4% op de totale kamerprijs

Kostprijs overnachting + uitgebreid ontbijt: schoolvakanties en september

 Acacia     Tilia
1 persoon125 €110 €
2 personen135 €120 €
extra persoon                40 €40 € 

Kostprijs overnachting + uitgebreid ontbijt: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag (buiten schoolvakanties en september)

Acacia      Tilia
1 persoon 115 € 100 €
2 personen 125 € 110 €
extra persoon                 40 € 40 € 
We hebben een aantal arrangementen samengesteld (zie onze pagina “arrangementen“) die nog meer te bieden hebben dan slapen en ontbijten:
  • arrangement min. 2 nachten – per persoon ————————- + 90 €/persoon (arrangement = “Centrumwandeling”, “Gent Fietstocht-Cultuur” of “Gent Fietstocht-Natuur”)
  • arrangement “Van Eyck” min. 2 nachten – per persoon ——– + 40 €/kamer
Om een arrangement te reserveren: reserveer eerst het door jou gekozen logies: minimum 2 nachten! Duid daarna het type arrangement aan. In onze prijzen zijn BTW en de Gentse Stadstaks (“Citytax”) inbegrepen. Als je meerdere dagen bij ons logeert dan wordt je gastenkamer ook elke dag even nagezien. Als je dat nazicht liever niet hebt, geef ons dan gewoon een seintje bij reservatie of als je bij ons aankomt. Op elke gastenkamer is een gevulde minibar ter beschikking. We vinden het erg handig om een drankje of een kleine snack ter beschikking te hebben als je bijvoorbeeld ’s avonds een boek leest, of een film meepikt op TV of DVD … Naast koffie en thee is er een selectie van fairtrade producten en lokale bieren. Je noteert wat je verbruikt en bij vertrek wordt er afgerekend. We hebben een aantal fietsen ter beschikking die aan een lage prijs verhuurd worden (5 € per fiets per dag). We hebben ook twee e-steps (10 € per e-step per dag) en twee elektrische fietsen – 1 mannenmodel, 1 vrouwenmodel – (35 € per elektrische fiets per dag – 20 € per extra dag) ter beschikking voor wie graag buiten Gent een langere tocht wil inplannen. Gelet op de waarde van de fiets toch even meegeven dat bij verlies van de fiets het aankoopbedrag wordt gefactureerd. Fietsers rijden op eigen verantwoordelijkheid en respecteren de wegcode. Indien de huurder inbreuk pleegt op bestaande wetgevingen en/of reglementeringen tijdens de huurperiode kan Villa Emma in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden.

Dit is een overzicht van de maatregelen die wij nemen ingevolge het coronagebeuren:

Om het voor u zo veilig mogelijk te houden is uw gastenkamer door ons verlucht, schoongemaakt en ontsmet nadat de vorige gebruikers vertrokken zijn. Mogen we vragen om even volgende door te nemen:

Als u bij ons aankomt, ontvangen wij u graag in onze leefkamer (maar bij mooi weer is ook de tuin een optie!). Daar is het mogelijk om de nodige afstand van elkaar te houden. Bij een kop koffie/thee/frisdrankje … maken we graag kennis en delen we informatie.
Het is ons niet toegestaan om documentatie ter beschikking te stellen in de gemeenschappelijke delen van de B&B. Er ligt voor u een documentatiepakkertje klaar op uw gastenkamer. Als u graag documentatie heeft over een specifiek onderwerp: vraag ons daar aub naar zodat we u daar eventueel mee kunnen helpen: zo hebben we bv. heel wat kaarten met fietsroutes, fietsknooppuntenkaarten, wandeltochten, … voor zowel in de stad als erbuiten.

Wij zijn verplicht om een register in te vullen waarop alle gasten vermeld staan. Graag ontvingen we deze gegevens vooraf zodat we deze reeds kunnen invullen en u voorleggen bij uw aankomst. Wij sturen u hiervoor een afzonderlijke mail enkele dagen voor uw aankomst.

De sleutels die u van ons ontvangt zijn met alcohol gedesinfecteerd.

Als zou blijken dat we net met aankomende gasten aan de praat zijn, vragen we u om even te wachten tot deze gasten op hun gastenkamer zijn. U kan ondertussen een wandeling maken in de tuin of  even in de waranda vertoeven.

In de hal staat een disperser met alcoholgel. Gelieve bij het binnenkomen telkens uw handen te ontsmetten.

Om te beletten dat u op de trap andere personen moet kruisen: wie reeds op de trap is heeft, “heeft voorrang”. U kan op een tussenverdiep op een verantwoorde afstand blijven wachten tot de andere gasten voorbij zijn.

Het bed- en badlinnen is gewassen op +60°C en het bedlinnen is ook gestreken. Alle horizontale vlakken en aanraakpunten (schakelaars, afstandsbediening TV, deur- en vensterknoppen, toilet, kranen, haardroger) zijn na gewone reiniging ook extra gedesinfecteerd.

In uw gastenkamer vindt u ook een disperser met desinfecterende alcoholgel. In uw gastenkamen vindt u ook papieren doekjes. Er staat een vuilbakje in de badkamer en in de slaapkamer waar u de doekjes na gebruik in kan achter laten. Laat ze aub niet rondslingeren.

Voor het binnenkomen in de ontbijtruimte dient u uw handen te ontsmetten. U kan dat met de disperser in uw gastenkamer of die in de hal.

Als we u bedienen dragen we – in lijn met de coronarichtlijnen een mondmasker. Maximale hygiëne staat voorop.

Al het mogelijke wordt gedaan om uw ontbijt nog steeds een beleving te laten zijn.