Deze video laat je een wandeling maken door onze Villa

Het verhaal van Villa Emma …

Villa Emma is een typische cottage-villa, gebouwd in 1909, naar een ontwerp van gemeentearchitect van Sint-Amandsberg Jan Rooms.

Aanvankelijk was de villa het zomerverblijf van de familie Berben-De Bruille en was toen omringd door een stoeterij, een grote boomgaard en “weidse aangelanden”. Het resterende domein van ruim 3000 mgetuigt nog van deze beginperiode, met centraal de originele vijver, de padenstructuur en de beelden. Het oorspronkelijke hekwerk gevat tussen twee bakstenen pijlers is nog bewaard. De oude bomen rondom de parktuin getuigen van de vele goede maar ook de minder goede momenten uit de geschiedenis van de villa. Zo werd hij tijdens WO II in beslag genomen door de Duitse bezetter en deed dienst als vooruitgeschoven commandopost.

De Villa is geïnspireerd op een Engelse Cottage stijl, gecombineerd met stijlelementen van de toen opkomende Art Nouveau.

Twintig jaar geleden kochten we de Villa van de vorige eigenaar die het onderhoud van de tuin niet meer zag zitten …. Het is een heerlijke plaats om te leven. En nu zijn onze drie kinderen aan het “uitvliegen” …. en wordt het huis een beetje groot voor twee bewoners. Hèt moment dus om de bovenste verdieping te delen met mensen die dit soort huis mooi vinden en er even willen in verblijven. Op de 2de verdieping twee ruime luxe gastenkamers met een en-suite badkamer en een grote privé parking waar gasten hun auto gratis kunnen parkeren om dan met de fiets of met de bus er op uit te trekken.  Dat was het idee.

Na anderhalf jaar ontwerpen, tekenen, plannen en twee jaar verbouwen zijn we op 1 april 2014 gestart met de uitbating van ons gastenlogies. En nog altijd geen ogenblik spijt van gehad!

P1120391

Op 8 september 2019 namen we deel aan de Open Monumentendag in Vlaanderen. Hier kan u de folder downloaden die toen uitgedeeld werd.