Op het gelijkvloers is een ontbijtkamer ingericht, die uitkijkt op de tuin. Als het weer het toelaat, kan je ook ontbijten in de tuin of in de waranda.. Dan kan je van ’s morgens vroeg reeds van de zon genieten.

Ingevolge het corona-gebeuren zijn we verplicht ons ontbijt enigszins aan te passen. De ontbijtkamer heeft een Acacia-gedeelte en een Tilia-gedeelte. De 2 ontbijttafels staan ruim 1,5 m uit elkaar. Elke ontbijttafel heeft een uitbreiding op de tafel waar vroeger het buffet op stond (ontbijtbuffet is niet meer toegelaten). Als  de gasten van één gastenkamer gescheiden wensen te ontbijten van de andere gasten dan kan in 2 shiften (verschillende tijdstippen) ontbeten worden of in onze privé-eetkamer.

Er worden artisanale, lokale en fairtradeproducten aangeboden. We bakken zelf het brood, maken yoghourt van Fairebel melk, gebruiken kaas van de Gentse kaasmakerij Het Hinkelspel, … . De vleesproducten worden op een paar km van Villa Emma gekweekt: Duroc d’Olives … .

Wie graag vegetarisch eet komt ruimschoots aan zijn trekken en bij reservatie kan een aangepast ontbijt gevraagd worden (glutenvrij, zonder toegevoegde suikers, lactosevrij, …).