De Villa staat midden in een 3200 m2 grote tuin. Het onderhoud gebeurt door onszelf op een ecologische wijze. Centraal in de tuin is een mooie originele betonvijver met plantenpartijen. In de zomer bloeien daar prachtige witte en roze waterlelies. Er is een rustplaats gemaakt bij de vijver vanwaar je het vijverleven kan bewonderen: vissen, kikkers, libellen, …

De vijver is afgeboord met rozenstruiken en in het voorjaar bloeien tulpen, hyacinten, krokussen, … . Maar een vijver is voor kinderen ook altijd een beetje oppassen! Laat ze daarom niet onbewaakt bij de vijver spelen.

Rondom de tuin staan heel wat oude bomen als “eerste getuigen”: we hebben zwarte noot, esdoorn, tamme kastanje (waar we lekkere kastanjepuree mee maken), beuk, wilde kastanje, linde (Tilia), europese en amerikaanse eik, acacia, plataan, … . Her en der zijn bankjes geplaatst en enkele tuintafeltjes waar je met een boek kan bekomen van het dagelijkse leven. In een groot deel van de tuin is wifi beschikbaar, dus een vergadering voorbereiden of je favoriete muziekje opzetten bij een kop koffie of een lokaal drankje: alles is mogelijk … 

In de loop van 2019 is in de tuin het aantal planten uitgebreid  in het kader van het Van Eyck jaar 2020. Alle planten die door de gebroeders Van Eyck op het retabel “Het Lam Gods” zijn geschilderd (en gedetermineerd zijn) kunnen in onze parktuin bewonderd worden. Die 75 planten zijn voorzien van een plaatje met heel wat gegevens, waaronder ook de plaats waar je ze op het paneel kan terug vinden  … OMG! Van Eyck was here … Graag meer weten over Van Eyck en de planten? We hebben een arrangement opgesteld waar je er alles over te weten komt !

Het is ook mogelijk om een plantenwandeling aan te vragen zonder bij ons te overnachten. Klik hier om een aanvraagformuliertje in te vullen.